tisdag 16 februari 2010

Retro-brallor

Barnen fick en ny liten kusin igår, så då måste ju "fastern" sy lite... :-) och eftersom jag har svårt att tro att de läser denna blogg så lägger jag in en bild här, fastän de inte fått dem ännu.



Fick för mig att jag skulle sy ett par retro sparkbyxor, men hittade ju såklart inget mönster. Bläddrade lite i tidningar och böcker här hemma samt surfade runt en hel del på olika sybloggar. Ett par byxor som såg ok ut och som flera verkar ha gillat mönstret på fanns i Ottobre 6/2007 - men den hade ju inte jag såklart... :-) Många mönster som jag hittade var delade fram och det ville jag inte ha så tillslut blev det en kombination av ett sådant mönster och ett par gamla byxor som jag hittade i klädkammaren. Lite svårt att säga hur de blev, då jag inte har någon att prova dem på, men jag tycker att de ser lite större ut än vad jag tänkt. Benen ser ju också oftast för "korta" ut i förhållande till överdelen, men blöjan ska ju rymmas också. Får väl sy något annat om de inte passar... :-)



Mönster: blandning av befintliga byxor, Meedom och Gynther.



Material: brun/orange randig velour från Mjuka Tyger, infodring i brun interlock från JNY samt brun mudd och tryckknappar från Ohlssons tyger



Bäst: Färgkombinationen tror jag - det orange/bruna är lite "lagom" retro för mig



Sämst: Avsaknaden av "riktigt" mönster :-) Det går ju så mycket snabbare att bara klippa ut och sy - det gillar jag. I övrigt så är snart tryckknapparna slut igen samt att lampan på symaskinen gick sönder - men då får jag å andra sidan lära mig hur man byter den, för det har jag aldrig gjort förut... :-)


2 kommentarer:

  1. Vi verkar göra mönster på samma sätt - av gamla älskade plagg. Tar ju lite längre tid, men är kul när man väl lyckas. Tack för titten hos mig. Kul att hitta in till dig också :-)

    SvaraRadera
  2. Mycket fina blev dom och väldigt retro.

    SvaraRadera