tisdag 23 november 2010

VAB

Det är inte alltid bara till nackdel med sjuka barn... ;-) När de sover en stund kan ju mamman passa på att sy klart lite som ligger och väntar... :-) Nä, det är klart att det inte är roligt med sjuka barn - det tycker nog ingen - men att få en "bonusdag" eller två hemma ibland ger ju lite oplanerad extratid, så igår blev det lite färdigställande av ofullständiga plagg. Tre velourbyxor , två par till lillebror och ett par till lillasyster, som legat färdigklippta länge har äntligen hamnat i garderoberna. Älskar velourbyxor på vintern - mjuka och sköna under overallen.
En tröja i all sin enkelhet, att matcha till byxorna i tidigare inlägg. Använde för första gången Ottobres 301-mönster, som jag läst att många gillar. Hoppas den passar. Önskan var om en lite längre tröja som räcker över rumpan (och inte växes ur så fort) så jag förlängde den med ca 5 cm.

Lite nya haklappar var det också behov av här hemma. Tycker att de blir lite äckliga och solkiga efter ett tag även om de både diskas och tvättas i maskinen emellanåt.

Det fick även bli två lite juligare nu när advent närmar sig med stormsteg. "Hjärt-tyget" var dock lite väl sladdrigt tyckte jag, men å andra sidan blir den inte så klumpig.
Allt material kommer från Stoff och Stil.
Nu väntar lunch i tystnad (med en julskiva på i bakgrunden) vilket känns som en väldig lyx. Får se om det blir lite mer sytt idag eller om jag kanske prioriterar lite julbak nu när lillskruttan sover.

2 kommentarer:

  1. Så inspirerad jag blir och så duktig du är!
    Mormor till en liten Simon

    SvaraRadera