måndag 24 januari 2011

Stars and stripes

Jag som egentligen är ett riktigt "body-fan" på mindre barn börjar tycka att det ibland är praktiskt med tröja på lillasyster. Framförallt när man är hemma med en dotter som inte är så bra i magen (läs: läge att kolla i blöjan ofta...). Hon äger endast några få tröjor så det kändes helt legitimt att utöka den delen av garderoben lite. Valet av tyg föll sig också ganska lätt. Älskar verkligen den röda färgen på dessa tyger och framförallt stjärntyget blev jag otroligt förtjust i direkt jag öppnade paketet. Kanske inte så praktiskt med vita muddar då dessa lätt blir lite solkiga, men jag tyckte att det blev fint (och ganska "neutralt") så det fick bli så ändå. De är väl fina så länge de är helt enkelt.

Fick för mig att jag skulle prova att sy en "fusk-cover söm" i raglanskärningen och om det kan vi väl säga...att det är en första gång för allt... :-) Först kunde jag inte riktigt bestämma mig åt vilket håll jag skulle vika den och vilken sida av sömmen som skulle synas. När jag väl bestämt mig, overlockat sömmarna och stickat ner den första insåg jag att jag gjort precis tvärt om mot för vad jag hade tänkt... Jag orkade dock inte sprätta utan det fick helt enkelt bli så. Ska jag vara petig så skulle nog stickningen kunnat vara lite rakare än vad den blev, men tröjan duger absolut som en hemma/dagis-tröja

Har ännu inte provat tröjan, men jag hoppas att den kommer att passa. Jag sydde den en storlek större och förlängde den lite så risken är att den är lite stor - men då räcker den å andra sidan lite längre...

Mönster: en pyjamaströja ur Ottobre

Material: randig jersey, stjärnjersey samt vit interlock - allt från JNY

Bäst: Tycker den blev rätt fin och som sagt - jag älskar den röda färgen.

Sämst: Ja, jag har väl lite kvar att träna på vad gäller fusk-cover sömmar, men det kommer definitivt att sys fler sådana.


2 kommentarer:

  1. Tycker tröjan är hur fin som helst!! Älskar rött och vitt och kombinationen stjärnor/ränder är helt oslagbar!!

    SvaraRadera
  2. Tröjan blev jättefin! Ränder och stjärnorna ihop är en kombination som gillas här med:-) Och vita muddar till tycker jag blev bästa valet, visst förblir de inte vita så länge men samtidigt så brukar hela tröjan behöva tvättas fort nog ändå.

    SvaraRadera