tisdag 27 juli 2010

Det finns alltid fler prinsessor...

Jag vill börja med att tacka för de åsikter jag fick på förra inlägget. Jag gjorde som ni sa och tog av klänningen en del. Jag fick lillebror att ta på sig den en gång till för att jag skulle kunna nåla upp den - men jag fick lova att det var sista gången så därför kan det inte bli någon livebild på resultatet :-)

Som synes är det två molnsingoallor och två prinsessmössor som ska få flytta hem till två systrar vars mormor och morfar är bekanta med mina föräldrar. Hoppas att de blir nöjda.

Nu har jag faktiskt bara en liten halsvärmare (det gäller att vara ute i tid inför hösten... :-) ) kvar sedan tror jag att jag betat av de beställningar jag haft. Ska ta mig en liten funderare på vad jag ska ta tag i för projekt då (om det inte dyker upp fler beställningar såklart ;-) ). Jag har en hel del planer och funderingar - så vi får väl se vad som dyker upp här framöver...

Innan det blir allt för stora projekt så är det dock en pågående renovering här hemma som ska slutföras och en ny (mindre!!!) syhörna inredas. De tål att funderas lite på det också.

måndag 26 juli 2010

Er åsikt tack!

Jag har försökt knåpa ihop ett eget mönster på en singoallaklänning i stl.110 (/116) och skulle jättegärna vilja ha era åsikter om vad ni tycker om resultatet. Mina egna funderingar rör främst längden på känningen samt halsringningen. Är klänningen för lång (blir den mer som ett nattlinne?), är halsringningen för stor - ska jag ta kortare resår eller bör jag ta in mönstret över axlarna? Lämna jättegärna en kommentar med din åsikt om du är här inne och tittar - både ris och ros uppskattas.

Måste bara tillägga att jag fick muta lillebror för att ställa upp som modell samt att jag fick lova att inte knäppa kort på ansiktet - ingen fick ju se att han hade klänning... :-)


söndag 25 juli 2010

Livebilder

Försökte fota lite livebilder på den nya tröjan nu på morgonen - men det är inte alltid så lätt att få en 1-åring dit man vill... :-)
Sammanfattningsvis tycker jag i alla fall att ärmmuddarna inte blev så tokiga som jag först trodde. Halsringningen tänker jag dock ta in lite till nästa tröja. Den känns lite vid - hoppas bara att huvudet ryms om jag krymper den lite.
I övrigt så tycker jag att tröjan blev fin och jag är sugen på att sy fler. Även klänningar och byxor ligger högt på önskelistan nu. Synd bara att fröken inte behöver hur mycket kläder som helst...eller gör hon det... ;-)

lördag 24 juli 2010

Molnigt

Det har blivit en del sytt i de härliga molntygen på slutet (mer kommer förhoppningsvis inom kort), men jag tycker att de är så fina.

Ett litet kit med mössa och trikåbyxor till en liten bebis vi, tyvärr, ännu inte träffat. Det är faktiskt första gången jag syr ett par muddbyxor i trikåtyg. Har ju sytt en hel del muddbyxor tidigare - men bara i velour. De känns i alla fall mjuka och sköna och inte så varma nu när vädret är så bra som det är.
Fick en idé om att göra en "kombinations-tröja" till lillasyster och eftersom molntyget var det enda jag hade i tillräckligt många färger så fick det bli det. Tycker att den blev rätt kul. Jag gjorde korta muddar i ärmsluten, men jag tror att jag ska klippa bort dem och byta till längre. Ska prova tröjan på lilla fröken först - men jag tycker att de ser lite "klena" ut. Tycker även att halsringningen ser lite vid ut. Eftersom jag valde att inte ha knäppning så tog jag ut den lite mer - får se om det blev för mycket.
Mönster: egna
Material: molntyger från JNY, vit mudd från Ohlssons tyger, textilfärg och stämplar från Panduro
Bäst: Gillar tygerna och tycker att det var lite kul att kombinera dem.
Sämst: Känner mig, som sagt, inte nöjd med ärmmuddarna. Tyvärr är det bara det rosa molntyget som är tryckt med relativit tryck, så de andra känns lite stelare samt att trycket delar sig lite - men jag får väl använda upp de jag har innan jag beställer nya... :-)

fredag 23 juli 2010

Enformigt?

Ja, det känns lite enformigt här på bloggen för stunden - men förhoppningsvis ska det snart bli lite bättre... :-) Ett nytt gäng mössor är i alla fall färdiga och levererade till sina nya mottagare.
Det blev även en mössa till mig den här gången. Blir kanon när hösten drar igång. Är lite sugen på att sy några till i vuxenstorlek, så det kommer nog så småningom.
Mönster: eget
Material: randigt från Ohlssons tyger, övriga tyger från JNY, textilfärg och stämplar från Panduro
Bäst: Att mössorna är omtyckta och att samma personer återkommer och vill ha nya i andra tyger och/eller storlekar.
Sämst: Att syglädjen ska infinna sig när det mesta är nerpackat i kartonger p.g.a. renovering här hemma...

tisdag 20 juli 2010

Underbart byte!

Jag gjorde för ett tag sedan ett byte med Jeanette som har bloggen Bessemess (kolla även in hennes fantastiska tårtor) och idag kom ett brev med dessa underbara virkade godbitar. Jag älskar dem. Önskar att jag också var så duktig på att virka - men jag har mycket att lära där... Tills dess får jag väl beställa :-)

söndag 11 juli 2010

Mössor i massor

Även om sommarvärmen är här och mössor inte känns så aktuellt för stunden så har jag passat på att beta av lite inför hösten.
Först ut en vuxenössa med dödskallar lite slumpmässigt tryckta. Det är även en till som inte syns på bilden. Även om jag inte är ett stort fan av att trycka vitt på svart tycker jag ändå att den blev rätt cool.
Lite syskonkombinationer har det också blivit. Dessa "minimössor" ska till ett nyfött tvillingpar i Schweiz.
Ytterligare en syskonkombination...

...och ännu en...

...samt några "udda" som ska till lite olika delar av landet förutom en som ska stanna här hemma.

Hoppas nu bara att jag inte skrämt solen på flykt i och med mösstillverkning... :-)

onsdag 7 juli 2010

Tredje gången gillt!

Ibland lovar man utan att egentligen vara medveten om vad man ger sig in på - och i det här projektet gjorde jag just det... :-) Beställningen var på en slips till en liten pojke vars föräldrar gifter sig på lördag. När jag väl hittat ett mönster tyckte jag det verkade krångligt så med det som utgångspunkt för storleken och i kombination med en av pappas uppsprättade slipsar blev det att göra ett eget. Första försöket blev i lakansväv och det flöt på utan missöden. Plättlätt, tänkte jag och köpte ett rosa slinkigt tyg som skulle matcha systerns klänning. Här någonstans började det gå troll i tillverkningen... Det slinkiga tyget ville inte alls som jag och mitt strykjärn kändes gigantiskt i jämförelse med de små sömnsmåner som skulle vikas in och strykas. Dessa ville dock inte alls bli "instrukna" och jag saknade spraylimmet, som jag läst om i flera bloggar, men aldrig köpt själv. Slips nummer två blev dock tillslut klar, men när jag skulle stryka den var vliselinet i den så tunnt att sömmen på baksidan syntes igenom till framsidan. Gaah! Inköp av tjockare vliseline och nu blev det faktiskt lättare att forma, men tyvärr tycker jag att den blev lite väl stel för att det skulle bli enkelt att knyta en slipsknut. Sömmen syns dock inte igenom och beställaren blev hur nöjd som helst - så då får väl jag försöka vara det också...

Spetsen ser lite sned ut på bilden, men det är den inte. Antar att den vek sig lite samt att skuggan bidrar till synvillan. Jag är ju varken en mästerfotograf, ägen en bra kamera eller behärskar bildredigeringsprogram... :-)

Mönster: Storleken utifrån Ottobre (kom inte nu ihåg vilket nummer) och sedan eget med hjälp av en gammal slips

Material: Nåt "slinkigt" tyg (vet inte vad det kallas) från Wahlmans tyger, Vliseline från Ohlssons tyger

Bäst: Att den blivande bruden blev så nöjd. Slipsen skulle ramas in efter bröllopet och sitta på väggen i gossens rum.

Sämst: Att det krånglade så mycket - men jag har i alla fall lärt mig en hel del av det och det får väl ändå ses som bra :-)

torsdag 1 juli 2010

Vad händer?

Ja, vad händer? Det kan man verkligen fråga sig, för här har det varit dött ett bra tag nu. Det som händer tror jag kallas sommar :-) Härligt så det förslår! Jag har sytt en del, men tyvärr varit dålig på att fota och mycket har redan nått sina nya ägare ändå. Ingen större skada - det har ju varit en hel del mössor och haklappar här ändå på slutetn...

Jag har även köpt lite nya tyger (!). De hade sommarrea på velour på Ohlssons tyger, så det vliseline jag skulle köpa fick lite sällskap hem i påsen... :-) Jag har även köpt på mig lite mer moln från JNY - jag bara älskar den himmelsblå. För stunden är dock de flesta av mina tyger nerpackade i flyttkartonger inför en stundande renovering. Jag har sparat en del för att kunna slutföra några beställningar - även om renoveringen inte är klar.

Nu ska jag sätta mig ner och försöka slutföra en slips som ska pryda en brudnäbb (visst kallas även pojkarna det?) nästkommande helg. Håll tummarna - för det är det andra försöket nu :-) Denna gång med lite tjockare vliseline.