torsdag 2 oktober 2014

Lite blandat


Har faktiskt haft lite inspiration att sy på slutet så det har blivit lite blandat smått och gott. Mest tröjor till lillasyster eftersom hon växt ur alla sina. Har också känt ett visst behov av att "rensa" ut. Både för att det då känns mer ok att köpa nytt, men även för att jag är lite less på många tyger som legat länge i hyllorna. Problemet är dock att det oftast är för små bitar för att bli ett helt plagg (det är väl därför de blivit liggande), men nu har jag i alla fall påbörjat en utrensning och även skänkt en del stuvar till dagis som de kan pyssla med.

En tröja i mitt favoritmönster Ottobre 301 i stjärnor från Znok. Har dock redan fått förbanna min optimism med vita muddar...så snyggt...men så opraktiskt...


Samma mönster men med katter från rean på Ohlssons tyger.


Två till i nya tyger från Ohlssons tyger - bra med rea! :-)


Den här är en direkt kopia av en tröja i mindre storlek. Jag tror att tyget kommer från Liandlo, men jag är inte riktigt säker...


Här har vi en äkta "rensnings-tröja". Moln i olika färger från JNY. Ryggen i interlock och övriga i jersey - hoppas det funkar ihop, det borde det göra...


Sista snutten prins- och prinsesstyg fick randiga ärmar och bli några storlekar mindre för att passa lillkusinen istället. Tror att det randiga kommer från JNY.


En supermjuk pyjamas i bambuinterlock från Strömming. Lite förvånande att jag hade så pass mycket tyg så att det räckte både till byxor och tröja eftersom jag oftast inte köper så stora bitar - vilket såklart både har sina fördelar och nackdelar... Mönstret kommer från en Ottobretidning. Minns inte vilken, men jag har sytt pyjamasar i mindre storlek från samma mönster så tidningsnumret går nog lätt att klicka fram här på bloggen.


En till pyjamas från samma mönster. Här gjorde jag dock missen att mudda halsringningen (kantar annars alltid med trevik) och sedan sy fast den med en förstärkt raksöm. Tyget var alldeles för slappt så även om det inte såg ok innan den sömmen, så blev det ännu värre efter... Valde att mudda då jag brukar tycka att den här halsringningen oftast blir lite vid - men det gör jag nog inte om på ett tag... Det rosa tyget är gammal fix-jersey från 80-talet som jag fått av en kollega och det blå tror jag är köpt på Ohlssons för många år sedan.


Några små byxor till lillkusinen. Man kan ju tycka att det borde varit ett par stjärnbyxor och ett par randiga, men tyget räckte helt enkelt inte till det - ibland är marginalerna små... Båda tygerna är från Ohlssons och mönstret är något som jag ritat när lillasyster var liten.


Lite fler småkusin-byxor. Monstertruck-tyget tror jag är från Sydilla och de andra två från JNY. Monstertruck-byxorna är samma mönster som ovan och de andra två är ett tights-mönster från Ottobre.


Matchande mössor till mamman och lillasyster i zebratyg från Ohlssons...


...och några småmössor till småkusinerna...


...samt dregglisar av de sista småbitarna.


Lite mindre tyg i hyllorna och några fler plagg i garderoberna till ett väldigt bra pris! Bara att fortsätta så kanske det snart känns ok att beställa lite nytt - det finns ju rätt mycket fint... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar