fredag 13 april 2012

Vardagskläder

Hittade lite gamla bilder i kameran på plagg som sytts under vintern. Insåg att lillasysters muddbyxor började vara i kortaste laget och när jag efter lite eftertanke kom på att hon haft dem i nästan 1,5 år så var det ju inte så konstigt. Att ha byxor från drygt ett års ålder till drygt 2,5 tycker jag dock är en bedrift - måste vara riktigt bra byxor... ;-) Det blev i alla fall fyra i en släng och till ett par valde hon ett "hallon Kitty" märke som vi satte fast på ena benet. Nöjd dotter och nöjd mamma.
Det blev även en pyjamas i dessa gamla hyllvärmare. Vet inte hur länge sedan det är jag köpte dessa tyger (antagligen ungefär samtidigt som alla andra när de var nya...) men sedan har de bara blivit liggande. Vet inte om jag lessnade på att det var kläder i dessa tyger på var och varannan blogg eller vad det var (sydde i velourtygerna med samma mönster), men tygerna blev i alla fall liggande. Härliga färger är det i alla fall och lillasyster tar gladeligen på sig även detta, så än en gång nöjd dotter och nöjd mamma...
Mönster: byxmönstret har jag knåpat ihop själv och pyjamasen kommer från Ottobre.
Material: Rosa och grått velourtyg från Stoff och Stil. Svart velour från Wahlmans (jättetjock och härlig) och den lila velouren är ett gammalt traderafynd. Grå och rosa mudd från Stoff och Stil, svart och vit från Ohlssons. Hello Kitty märke från H&M. Grön stjärninterlock och randig interlock från Mjuka Tyger (numer heter det väl kameleont design). Svart mudd från Ohlssons.
Bäst: Att jag faktiskt sytt lite ikväll - och det var länge sedan. Ett färdigt och ett halvfärdigt plagg ligger på sybordet. Bildbevis kommer senare. Jag har även köpt tyg idag och det var så länge sedan så det kommer jag inte ens ihåg. Prinsessor från Liandlo blev det. I övrigt måste jag också få säga att våren är underbar!
Sämst: Lite uttjatat - men tidsbrist. Hur gör man för att få ihop allt man vill hinna med?
Kram på er därute!

1 kommentar: